Til forsiden

Forfatterskab – Samtale med sigte

Jeg udgav i november 2004 på Hans Reitzels Forlag bogen
"Samtale med sigte. Kommunikation og samarbejde i arbejdslivet".

  • Hvordan kan vi med vores kommunikation opnå det, vi ønsker?
  • Hvorfor går kommunikationen så ofte - trods parternes gode intentioner - galt?
  • Hvordan formulerer man et negativt budskab på en positiv måde?

I et enkelt og praksisnært sprog beskriver jeg de grundlæggende principper for hensigtsmæssig kommunikation. Men udgangspunkt i mange eksempler gennemgås metoder til bl.a. aktiv lytning, assertiv kommunikation, konflikthåndtering og mediation. Bogen beskæftiger sig også med hvilke faktorer, der spiller ind i vores kommunikation, for eksempel vores kropssprog, relationstyper og referencerammer.

Jeg giver anvisninger på, hvordan man øger sine muligheder for at opnå den ønskede reaktion hos sin modtager, og hvordan man styrer gennem en konflikt med tilfredsstillende løsning for begge parter; der er også anvisninger på, hvordan vi bedst giver konstruktiv feedback til hinanden. Jeg giver også mit bud på kommunikationens ABC.

Bogen henvender sig til ledere og medarbejdere, der ønsker at forbedre deres evne til at gennemføre effektive og hensigtsmæssige samtaler. Den vil kunne benyttes af mange faggrupper, der arbejder med mennesker, og den vil kunne indgå i undervisningen på sociale højskoler og forvaltningshøjskoler, i uddannelsen af social- og sundhedsassistenter, samt på de pædagogiske uddannelser.

Bogen er udsolgt fra forlaget, men kan lånes på biblioteket som almindelig bog og som e-bog.